Universal Island of Adventure., Orlando

Dette er den parken jeg ville dradd til om jeg måtte velge kun en park av alle de som finnes i Orlando. Vi hadde kjøpt Flexi ticket, og dette var en av parkene som ble dekket av den.

Før du kommer inn i selve parken går du gjennom det samme området som du går i gjennom om du skal til Universal Studio .Området heter Universal city walk. Og her du bør bruke litt av tiden både før og etter at du har vært i parken. Her finner du nemlig flere nattklubber, og kan høre live musikk som exs. Bob Marley. Eller i The Groove om du foretrekker mer moderne rytmer. Du kan spise på verdens største Hard Rock cafe eller kanskje nyte italiensk mat  på Pastamore.? Her er selvsagt også muligheter for shopping. Her finnes alt fra solbriller, tilbehør, gaveartikler og masse Universal Studio merkevareprodukter. Og så masse hatterJ Vi måtte selvsagt prøve en god del.

Etter å ha gått igjennom dette området  kommer du så inn i selve parken. Det er greit å ha kjøpt billetten på forehånd. Rett innenfor porten kan du få kjøpt Fast Pass billetter .De gir deg rett til å gå utenom køen( Og de kan til tider være veldig lang) Når du kommer inn er det som om du er kommet inn i en tegneserie. Her er alle bygg dekorert med forskjellige tegneseriefigurer. Hulk, Spiderman, Lynvingen, Fantomet og mange andre av superheltene finnes både utenpå og inni husene. Dette må være drømmestedet for tegneserieentusiaster!  Og  for oss andre er det utrolig fascinerende å se alt dette.

Den første attraksjonen vi testet ut var berg- og dalbanen Hulk. Dette er en av de største jeg har tord å prøve, og det sier ikke liteJVi ble skutt opp i luften, før det bar rett utfor igjen. Som vanlig etter slike attraksjoner, kunne en kjøpe bilde av seg selv i fri utfoldelse. Det gjorde vi her, og det er gøy å ha når en kommer hjem.

Etter denne opplevelsen kunne vi like godt være med på det meste.. Og det var vi…Vi dro med Spiderman ut på tokt .Kjempegøy. Gikk forbi det store tårnet der du blir skutt til himmels. Det ville vi vente med til slutt, fordi vi hadde hørt at noen ble dårlig av det. Og det ville vi ikke bli før vi skulle hjem igjen.. Vi travet heller innover i parken. Der traff vi på actionheltene i sine spesielle farkoster. Vi gikk forbi kafeer pyntet med svære Hårek-figurer ,Alt svært flott laget. Vi sto på broen og så på de som hadde falt for fristelsen til å ta vann berg-og dalbanen.Her blir du VÅT .Det var ikke så varmt denne dagen, så vi lot oss ikke lure .

I stede gikk vi inn i Jurassic park. Det var som å komme til en annen verden. Alle planter , og stemningen var som i filmen. Vi så dinosaurene, og tok banen som var laget som flygende øgler. Etter hvert måtte vi ha spisepause. Vi fant en restaurant som var laget som om den var inne i et fjell. Flott stemning og god mat. Den heter Mythes og kan anbefales. Den var populær, så vi måtte vente 15 min før vi kom inn. Men det var  det verdt.

En av de andre store attraksjonene er Simbads reise. Vi var også på et show der senen var pirater, sjørøverskip, helter og skurker. Dette var kanskje mest for mindre barn ,men  flott laget .

Ved båten Olive hadde vi moro av å sprøyte vann på de som hadde våget seg ut på elvetur. Det var laget til vannkanoner på strategiske steder. Her kunne en putte på mynt ,og få gleden av å vete ut folkJ Gøy både for voksne og barn.

I parken er det laget spillehaller. Her er det samlet alle mulige spill. Flipper, skyting, motorsykkelkjøring og div. Her ble jeg sittende utenfor å vente på de to som bare måtte inn.

Til slutt på denne begivenhetsrike dagen gjenstod TÅRNET. Her var ingen kø, av naturlige grunner. Ikke alle er så dum at de vil gjøre seg så vondt….Men vi gjorde det….Og fikk en skikkelig opplevelse. Men det ble med den ene gangenJ