Magic Kingdom Disneypark Florida Orlando

Dette er en av de store Disney parkene. Her er vel den parken hvor det er mest attraksjoner for barn.  Dersom du har med deg små barn må du derfor regne med å bruke hele dagen. Det er vogner til utlån i parken- og det vil du trenge. Det er lange avstander,  og langt og gå .Det er derfor også lagt godt til rette for rullestoler – og de var det mange av. Dersom du ikke vil gå kan du ta toget til noen av stedene .Toget går fra Main Street hvor du kommer inn.

Dette er også den mest besøkte parken, og det blir derfor ofte kø til attraksjonene. Vær derfor obs på at du kan få fast pass billetter .De kan benyttes en gang til et visst klokkeslett. Du bør også ha kjøpt billett til parken før du kommer dit .Da slipper du den køen!

  Vi var bare voksne ,så vi visste ikke helt hvor lang tid vi ville trenge i denne parken. Vi kjøpte derfor en HOPPER billett. Den gir deg rett til å gå i flere parker samme dagen.

Det første du kommer til i parken er Main Street. Her ligge butikker og snackbarer. Men det som er fascinerende er ikke først og fremst det som er inne i byggene. Selve husene er så flotte at de er en attraksjon i seg selv.   På enden av gaten ligger det kjente slottet. Det er kjennemerket for denne parken. Fantastisk flott laget, på størrelse med et ordentlig slott . Og som tatt ut fra eventyret! Er du heldig kan du her treffe på Disney paraden. Her kommer den ene kjente figuren etter den andre.

Parken er delt inn i temaer. Det første vi gikk til var tomorrowland. Det var laget som navnet tilsier-  for fremtiden. Her kan du prøve berg- og dalbaner , lattergulv eller  Space Ranger Spin. Husk fast ticket til  Space Mountain. Denne var populær og der var derfor litt kø. Vi var her i slutten av februar og sesongen var ikke kommet helt i gang.Tør ikke tenke på hvordan det er midt på sommeren!

Går du videre til neste avdeling kommer du til Mickeys toontown  fair. Her kan du treffe på flere av de kjente Disney figurene. Kjempespennende for de minste barna.

Deretter kommer du til Fantasiland. Her finner du Cindarellas karusell, Donal Duck i 3D. Eller du kan fly med Peter Pans piratship. Kanskje du vil spinne rundt i store tekopper ?Eller stige inn i Ariels grotte og treffe forskjellige Disneyfigurer.Til tross for at alt er fantastisk laget var ikke dette det mest spennende  for oss voksne.  Så vi travet videre til Frontierland. Her kom du inn i contry og western land. Der ligger elvebåten ved kai. Dessverre gikk ikke den da vi var der, ellers kunne vi ha tatt en tur på elven. Men i stede r kunne du skyte med rifler på blink, gnage på store Turcys leg, spise taco og se cowboyene ride i gatene. Vi måtte også opp i berg-og dalbanen Splash mountain. Obs: Du blir våt!JEtter en fuktig tur kan det være greit å komme i hus. Da kan vi anbefale The hauntet Maison som finnes i Liberty square. Dette er et spøkelseshus ,og det var verdt å stå litt i kø for å komme inn. Du sitter i en ”London taxie” og kjører rundt i det store husene. Ikke mindre enn 999 spøkelser treffer du på din veg. De står rundt omkring, sitter ved langbordet og spiser ,eller svinger seg etter musikken. Jeg vet ikke hvordan de har fått det til, men de er slik som spøkelser skal være. Gjennomsiktige, kledd i gammeldagse klær, og rent ut skremmende. Jeg er imponert. 

Dersom du trenger en pause etter alle disse opplevelsene – og er en røyker – så må du lete litt etter steder der det er lov å tenne en sigarett. Alle parkene er røykfrie , foruten på faste plasser. Dette er veldig greit, og de fleste respekterte disse reglene. Vær bare obs. på at det er slik!

Det siste området som står igjen å besøke nå er Advantureland. Her kan du blant annet treffe pirater, fly med Alladins  magisk teppe, eller dra ut i jungelen.

Så da er det bare å ta på seg gode sko og dra i veg.

Selv gjorde vi unna denne parken på kortere tid enn mange andre. Vi fikk derfor benytte vår HOPPER billett , og dro videre til neste eventyr- Disney Hollywood studio