Disneypark i Orlando – Epcot

Epcot er en av de store parkene som hører til Disneyparkene .Det var den første parken vi besøkte. Vi  var derfor glad for at det gikk transport fra hotellet der vi bodde .Det var en av de gratis transportene som  var med i  hotellprisen .Men det en bør vite er at sjåføren nærmest forventer å få 1doller i tips pr. passasjer. Husk også å legge merke til hvor du blir satt av – det er det samme stedet du blir plukket opp igjen.

Da vi kom inn i parken ,var det første stoppet den store kulen som er parkens kjennetegn .Der sitter du i vogner og får en kjøretur gjennom historien  om menneskenes tekniske utvikling. Det er bare så flott laget! Jeg hadde aldri sett maken! Deretter gikk det slag i slag. Dette område av parken har attraksjoner der du selv skal delta. For de som har størst behov for spenning i tilværelsen må jeg bare anbefale å prøve Mission Space! Og da må du gå for orginal-versjonen. Til tross for alle skiltene med advarsler, så var dette kjempegøy .Her fikk jeg virkelig utfordret min klaustroforbi! Uansett- til Mars kommer du.

Da vi hadde landet igjen dro vi til Test Track .Her fikk du se utstyr til bil bli testet ut for å se hva de skulle tåle. Slitasje ,kulde og varme med mer. Deretter fill du sitte i biler og kjøre rundt på en testbane .På slutten gikk det skikkelig FORT.

I Innoventions får du prøve ut verktøy og leker som er laget for morgendagen. Roboter og actionfigurer.Men det er ikke kun moro som blir laget .I The  Land  kan du seile igjennom landskap med frukt og grønnsaker dyrket på måter du aldri før har sett Jeg som trodde man trenger jord for å få noe til å gro.. Dette kan menneskene få bruk for i fremtiden..

Dersom du blir lei av å være på jorden kan du gå inn i innstalasjonen  med Nemo og vennene . Det er et akvarie, med innslag av Nemo. Mye fint å se…Hai,skilpadder,sjøhester.

Det er helt nødvendig med gode sko om du skal besøke en av parkene i Orlando. Nå skal vi gå videre i Epcot og se alle de forskjellige land som er presentert her. Det første vi kom til var Mexico .Videre kom vi til den norske pavelongen . Her var det selvsagt stavkirke, troll, og Bryggen i Bergen. Ta deg tid til en tur på ”fjorden”. Vi synes det var fint laget, selv om det ikke er helt sånn vi ser på Norge i dagJ   Deretter spaserte vi videre til Kina, Tyskland og Italia. Utrolig  så flott de har fått frem det som er mest særpreget for de forskjellige land. Og så stort alt er, Og så rent og velholdt. USA var presentert med Det hvite hus. Stort det også.

Jeg har aldri vært i Japan, men her kom jeg dit .Og det gav mersmak…

Så  sto Marocco for tur. Hit vil jeg reise på ordentlig! Så spennende med alle de fremmende luktene, og tekstiler, fargene. Her kunne du også bli spådd av en virkelig spåerske…

Videre gikk turen til Frankriket, med Eyfeltårnet i bakgrunnen. Før du kommer til  England med sine pubber og kariktiristiske bygg.

Det siste landet på denne jordomseilingen er Canada. Jeg har aldri vært i dette landet, men her fikk vi alt som vi har sett på TV. Husene , skogene, fjellene og elvene.

Jeg anbefaler deg gjerne å ta turen hit til Epcot, og regn med å bruke hele dagen.

God fornøyelse.